Oikeus Kela-taksiin

Kenellä on oikeus käyttää Kela-taksia?

 

 

 

 

Terveydentila

Jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset siitä terveydenhuollon antaman todistuksen (Todistus matkakorvausta varten, SV 67). Säilytä todistus itselläsi 6 kuukauden ajan.  Jos terveydenhuollon edustaja tilaa alueellisesta taksien tilausvälityskeskuksesta paluumatkan terveydentilasi perusteella, erillistä todistusta ei tarvita. Tilauspuhelu vastaa todistuksella annettavia tietoja.

Jos olet toimittanut Kelaan terveydenhuollon antaman todistuksen pitkäaikaisesta oikeudesta taksin käyttöön (Todistus matkakorvausta varten, SV 67), et tarvitse uutta todistusta, kun matkustat julkiseen terveydenhuoltoon. Kun tilaat taksin, kerro puhelun yhteydessä, että sinulla on todistus.

Jotta voit saada korvauksen yksityiseen terveydenhuoltoon tehdyistä matkoista, siellä saamasi hoidon pitää olla Kela-korvattavaa. Tarvitset tästä terveydenhuollon antaman todistuksen (Todistus matkakorvausta varten, SV 67).

Tietyillä asiakasryhmillä on myös oikeus vakiotaksiin, lue siitä lisää täältä.

Full width

Puutteelliset liikenneolosuhteet

Jos joudut käyttämään taksia puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, sinun pitää kertoa se tilauspuhelun yhteydessä.

Jos osa matkasta on mahdollista matkustaa julkisella kulkuneuvolla, voit käyttää taksia siltä osalta matkaa, kun julkisia kulkuneuvoja ei ole käytettävissä tai odotusaika kulkuneuvon vaihdon vuoksi venyisi kohtuuttoman pitkäksi (yli 1 tunti).

Full width

 

 

 

 

 

Full width

Matkojen yhdistely

Tilaamassasi kuljetuksessa voi olla myös muita terveydenhuoltoon matkustavia asiakkaita. Yhdistelyn vuoksi:

  • voit olla perillä terveydenhuollon yksikössä 1 tuntia ennen vastaanottoaikaasi
  • voit joutua odottamaan paluukyydin 1 tunnin. Jos olet tilannut paluukyydin vähintään 1 tunti ennen paluuaikaa, sinun ei tarvitse varautua ylimääräiseen odotusaikaan
  • matka-aikasi voi olla kaksinkertainen verrattuna suoraan taksimatkaan. Enintään se voi kuitenkin pidentyä 2 tunnilla.
Full width
Full width
Full width
Full width
Full width