Menevä-taksit ovat syrjinnästä vapaata aluetta

Olemme julistautuneet syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Toimitilamme ja taksiautot, jotka ajavat Menevän tilausvälityksessä ovat syrjinnästä vapaata aluetta. Me haluamme tällä teolla edistää yhdenvertaisuutta sekä ehkäistä ja poistaa syrjintää. Monilla yhteistyökumppanina toimivilla taksiyrittäjillä ja heidän taksinkuljettajillaan on etninen tausta ja haluamme erityisesti puuttua heidän työssä kohtaamaan syrjintään. Epäasiallista kohtelua kohdistuu taksinkuljettajiin niin asiakkaiden kuin muiden taksialan toimijoiden taholta. Tämä ilmenee muun muassa sanallisena loukkauksena, töiden vaikeuttamisena, välttelemisenä, häirintänä ja ääritapauksessa myös fyysisenä väkivaltana. Haluamme alentaa kynnystä ilmoittaa kohdatusta syrjinnästä tai muusta epäasiallisesta käytöksestä. Me otamme asian vakavasti.

Taksiyrittäjät ja taksinkuljettajat ovat meidän avaintyöntekijöitä. Yhtä lailla kuin haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaan palvelun sekä turvallisen ja syrjinnästä vapaan kyydin, toivomme kuljettajiemme viihtyvän ja voivan hyvin työssään. Haluamme olla reilu ja hyvä kumppani taksiyrittäjille ja tukea heitä työssään.

Noudatamme toiminnassamme seuraavia periaatteita:

§ 1 Automme ja toimitilamme ovat syrjinnästä vapaita alueita - me toivotamme kaikki tervetulleiksi!

§ 2 Kohtelemme kaikkia asiakkaitamme ja työntekijöitä tasavertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muista henkilöön liittyvistä ominaisuuksista.

§ 3 Huomioimme erikoistarpeet ja tuotamme luotettavaa palvelua.

§ 4 Kaikilla - niin asiakkaillamme kuin työntekijöillämme - tulee olla mahdollisuus turvalliseen matkaan.

§ 5 Edistämme yhdenvertaisuutta ja ehkäisemme syrjintää aktiivisesti. Otamme kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä ja häirinnästä vakavasti.

Lisätietoa jo vuonna 2017 aloitetusta kampanjastamme sivulla: www.tervetuloakyytiin.fi, josta voit lukea lisätietoa aiheesta ja tutustua kuljettajiemme tarinoihin.

 

Tutustu myös Oikeusministeriön yhdenvertaisuus.fi -sivuston Syrjinnästä vapaa -kampanjasivuun: https://yhdenvertaisuus.fi/syrjinnastavapaa

Tervetuloa kyytiin!