Me kannatamme tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. 

Olemme tänä vuonna Jussi-juhlien yhteistyökumppanina tapahtuman taksikuljetuksien osalta. Koemme, että mekin voimme osaltamme ottaa kantaa maailmalla vaikuttavaan #metoo ilmiöön. Aihe nousee esiin Suomen eturivin elokuvantekijöiden kokoontuessa yhteen ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun #metoo on nostanut otsikoihin myös suomalaisten kokemukset seksuaalisesta häirinnästä. 

Seksuaalinen häirintä on arkipäivää monille naisille ja miehille. #metoo ilmiö on paljastanut, että seksuaalinen häirintä ulottuu yhteiskunnissa jokaiselle portaalle. Häirintään voi törmätä riippumatta siitä kuinka hyvä yhteiskunnallinen- tai sosiaalinen asema on, missä maassa asuu tai minkälainen koulutus- tai tulotaso on - ihonvärillä, iällä tai uskonnollakaan ei ole seksuaaliselta häirinnältä suojaavaa vaikutusta. Nuoret naiset ja köyhissä oloissa elävät naiset ovat tässäkin kaikkein haavoittuvammassa asemassa.

Jokainen pienikin teko on tärkeä, jotta voimme edistää tasa-arvoa ja vaikuttaa siihen, että kaikilla on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Me haluamme kantaa kortemme kekoon lahjoittamalla 1€ jokaisesta 23.3 järjestettävän Jussi-juhlan Menevä-taksikyydistä tänä vuonna Suomen UN Women -järjestölle. Tuen avulla voimme vaikuttaa!

Lahjoitus kohdennetaan yhteen UN Women -järjestön kärkihankkeista : 

Rakennamme maailmaa, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus

Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta ei tunne maantieteellisiä, uskonnollisia tai kulttuurisia rajoja.

Erityisen tuhoisat vaikutukset naisiin kohdistuvalla väkivallalla on kehitysmaissa. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot ja seksuaalinen väkivalta ovat laajalle levinneitä ihmisoikeusloukkauksia. Kolmanneksessa maailman maista perheväkivalta ei ole rikos. Väkivalta on kuitenkin torjuttavissa. 

UN Womenin tuella valtiot tiukentavat lakeja naisten ja tyttöjen suojelemiseksi väkivallalta ja syyllisten rankaisemiseksi. Tuemme palvelujen parantamista väkivallan uhreille ja pysyvän asennemuutoksen aikaansaamista perheissä, yhteisöissä ja koko yhteiskunnassa.

Lue lisää: https://www.unwomen.fi

 

Jokainen taksimme on syrjinnästä vapaa. Tervetuloa kyytiin!