Taksiyhtiö Menevä on nyt myös levy-yhtiö.

Menevä Recordsin tavoitteena on luoda uudenlaista tekemisen kulttuuria musiikintekijöiden ja yritysmaailman välille. Levy-yhtiön ensimmäinen julkaisu on kantaaottavasta musiikistaan ja yhdenvertaisuus-sanomastaan tunnetun GG Caravanin kauan odotettu toinen, täyspitkä levy. Menevän ja GG Caravanin yhteistyö perustuu yhteisiin arvoihin, jotka ovat tuoneet mukaan myös laajan joukon suomalaisen musiikkikentän kirkkaimpia tähtiä, muun muassa Paleface, Pyhimys, Kasmir, Tommy Lindgren, Brandon, SAARA (Sara Forsberg), Eicca Toppinen, Sami Yaffa, Remu Aaltonen, Anssi Kela, Jippu, Olli Soikkeli, Joonatan Rautio ja Dimitri Keiski.

Menevä Records

 

GG Caravan kulkee kohti kesää!

Kevään korvilla on hyvä hetki päivittää kuulumisia ja julkaista samalla yksi uusi biisi kuultavaksi tulevalta levyltä! Romanien kansallispäivän kunniaksi julkaisemme GG Caravanin oman version romanien kansallislauluna tunnetusta "Gelem Gelem" -kappaleesta ja se on kuultavissa suoratoistoalustoilla 8.4. alkaen. Alla olevalla haastattaluvideolla muusikko Tero Roininen kertoo lisää Gelem Gelem kappaleen merkityksestä ja GG Caravan Vol.2 -levyn rinnalla julkaistavasta instrumentaalilevystä. Vol.2. levyn julkistamista lupailtiin jo viime vuonna, mutta koronan vuoksi julkistusta lykättiin odottamaan aikaa, jolloin on jälleen mahdollista esittää musiikkia livenä ja antaa soiton soida ja karavaanin kulkea. 

Romanien kansallispäivä johdatti keskustelemaan Teron kanssa syvällisemmin myös syrjinnästä ja epätasa-arvosta, joka on vaikuttanut Teron omaan muusikonpolkuun ja jonka pohjalta myös GG Caravanin tarina on aikanaan lähtenyt liikkeelle. Koko haastattelu on katsottavissa Menevän syrjinnän vastaisen kampanjan sivuilla: tervetuloakyytiin.fi

Valitse taksiksi CO2-vapaa täyssähköauto

GG Caravanin ensimmäinen single Viimenen puunoksa on pysäyttävä kannanotto ilmastonmuutoksesta. Menevä tekee konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi tuomalla sovellukseensa mahdollisuuden tilata CO2 vapaita sähkötaksiautoja - yhä useampi uusi taksiauto Menevän välityksessä on täyssähkö- tai hybridiauto. Menevä-sovelluksella voit nyt tilata täyssähkötaksin eri puolilla Suomea. Lataa sovellus ja tilaa sähkötaksi ensimmäisten joukossa!

 

Lataa App Storesta! Lataa Play Storesta!

 

GG Caravan

GG Caravan on rap- ja pop-artisteista, sekä eri alojen muusikoista koostuva yhtye, joka on tunnettu kantaaottavasta lähestymisestä musiikin tekemiseen. Alun perin koko homma lähti liikkeelle vuonna 2012 romanien oikeuksia ja yhdenvertaisuutta edistävästä Sisäministeriön mediakampanjasta. Esikoisalbumi sai paljon julkisuutta ja yhtye nousi koko kansan tietoisuuteen nopeasti. Sinkkujulkaisussa On se hienoo kuuluu bändin tunnistettava omintakeinen tyyli, jossa rap ja perinteisestä mustalaismusiikista ammentava pohja yhdistyvät kuulijan tanssijalkaa kutittavalla tavalla.

 

 

 

 

 

 

GG Caravan

 

 

 

Bändin kokoonpano

Uudelle levylle on kokoontunut varsin näyttävä tähtikimara ykkösrivin muusikoita. Tällaisen porukan saaminen mukaan kertoo taustalla vaikuttavasta voimasta: tinkimättömästä intohimosta musiikin tekemiseen, sekä yhteisistä arvoista jotka sitovat kokonaisuuden kasaan. Tällä porukalla yhdessä musiikin tekeminen ja esiintyminen on ennenkaikkea rentoa hauskanpitoa, silloin soitto soi ja karavaani kulkee.

GG Caravan -bändin peruskokoonpanoon kuuluvat: Toni Porthen (rummut), Abdissa "Mamba" Assefa (perkussiot), Jorma Rantalainen (basso), Marzi Nyman (kitara), Antti Untamala (viulu), Niko Kumpuvaara (haitari), Joonas Kasurinen (koskettimet), Samu Wuori (akustinen kitara), Miika Colliander (kitara), (Tero Roininen (akustinen kitara).

Vierailevina tähtinä uudella levyllä Vol.2 ovat: Paleface, Pyhimys, Kasmir, Tommy Lindgren, Brandon, SAARA (Sara Forsberg), Eicca Toppinen, Sami Yaffa, Remu Aaltonen, Anssi Kela, Jippu, Olli Soikkeli, Joonatan Rautio ja Dimitri Keiski.

Ensimmäinen sinkku Viimenen Puunoksa

Ensimmäisenä sinkkuna tulevalta levyltä on lohkaistu kappale Viimenen Puunoksa, jolla ovat feattaamassa Paleface ja Eicca Toppinen.

Yhteistyö

Menevän ja GG Caravanin yhteistyön perustana on yhteinen arvopohja. Menevä haluaa olla suunnannäyttäjänä, että myös yritykset voivat toimia tärkeiden asioiden puolesta. Syrjinnän vastaisuus ja yhdenvertaisuus ovat Menevällä tekoja, ei sanoja.

 

 

Syrjinnästä vapaa alue

 

Menevä

Lue lisää yhdenvertaisuuskampanjastamme:

Tervetuloakyytiin.fi