Menevä aloittaa Kelan korvaamien matkojen välityksen viidessä uudessa maakunnassa

Menevä aloittaa 1.1.2022 Kela-taksimatkojen välityksen Keski-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa sekä osana Taksi Päijänne Oy:tä Etelä-Karjalassa. Uudet maksuttomat tilausnumerot on avattu asiakkaiden käyttöön jo 20.12.2021.

Menevän alueelliset Kela-taksin ilmaiset tilausnumerot ovat:

Maakuntien uudet Kela-taksin puhelinnumerot palvelevat 20.–30.12. klo 8–16. Uudenvuodenaatosta 31.12. klo 8.00 lähtien tilausnumerot ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisen päivänä.

Lisätietoja Menevän tarjoamista Kela-taksimatkoista ja esimerkiksi vakiotaksiasiakkuudesta voit lukea täältä.

Menevä vastaa palvelun laadusta ja turvallisuudesta

Kela korvaa taksimatkoja henkilöille, jotka tarvitsevat apua kuljetuksessa terveydenhuoltoon terveydentilansa tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Jotta voit saada korvauksen matkasta, taksi tulee tilata alueellisesta Kela-taksin tilausnumerosta. Lisää Kelan korvaamista matkoista voit lukea Kelan sivuilta täältä.

Jatkossa jokaisessa maakunnassa on kaksi palveluntarjoajaa, joilta Kela-taksi voidaan tilata. Asiakas voi siis valita, kummalta tilaa Kelan korvaaman matkan. Näin asiakas voi vertailla palvelun laatua, ja palveluntarjoajan tulee pitää palvelun taso korkealla.

Menevä vastaa siitä, että kaikki tilatut Kela-taksimatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla. Tehtävämme on turvata jokaisen asiakkaan turvallinen pääsy terveydenhuoltoon riippumatta asuinpaikasta.

Kela-taksimatkoja ajavat vain koulutetut ammattilaiset

Menevän tuottamia Kela-taksimatkoja ajavat paikalliset ja asiakkaille jo ennestään tutut taksinkuljettajat ja taksiyrittäjät. Kuljettajilla on vahvaa paikallistuntemusta ja tietoa eri hoitoyksiköiden toimipisteistä.

Kaikki Menevän välityksessä Kela-kyytejä ajavat kuljettajat ovat suorittaneet Menevä-kuljettajakoulutuksen ja Kela-kuljettajakoulutuksen, joiden kautta kuljettajat ovat perehtyneet mm. asiakkaiden avustamiseen ja asiakasturvallisuuteen.

Lisäksi pidämme taksiyrittäjille ja kuljettajille muita tarvittavia koulutuksia ja perehdytyksiä sekä velvoitamme taksiyrittäjiä pitämään palkkakuljettajilleen tarvittavat koulutukset ennen ajoon lähtemistä.

 

Menevä on Suomen suurin kotimainen taksialan perheyritys, jolla on alan kokemusta lähes viidenkymmenen vuoden ajalta. Tilausvälityksessämme on toistatuhatta taksiautoa, ja palvelemme asiakkaita valtakunnallisesti aina Hangosta Nuorgamiin. Tavoitteemme on olla reilu kumppani autoilijoille ja tuottaa hyvää taksipalvelua kaikille asiakkaille vuoden jokaisena päivänä 24/7.

  Menevä somessa: