Päivää, että pätkähtää

Julkaisemme uuden vuoden kunniaksi uutta musiikkia tulevalta GG Caravan Vol.2 -albumilta. Tulevan pitkäsoiton täydentää rokkaava posseträkki, jossa yhdenvertaisuuden nimissä riimit räppää kova kattaus kotimaista räpkermaa. Feattaamassa Paleface, Juno, Mirella sekä romaniräpin kovat: Djangomayn, Bulle, Merzi ja Roni True. 

Kipale on tullut loppusyksyn aikana tutuksi myös Menevän reality-tv-sarja Tolpalla -ohjelman tunnusmusiikkina. Nyt kuultavissa riimien kanssa :D

GG Caravan ottaa musiikillaan kantaa romanien asemaan yhteiskunnassa, päivittäisessä arjessa. Tässä kappaleessa laulavat yhdessä ihmiset, jotka kokevat syrjintää ja ennakkoluuloja omassa elämässään joka päivä. Romaneita ei edelleenkään kohdata yhteiskunnassa yksilöinä. Tämä johtaa helposti heikkoon asemaan työn ja koulutuksen suhteen. Romanien on vaikea päästä työhaastatteluun omalla nimellään, saati työllistyä. Sama heijastuu myös eriarvoiseen asetelmaan vuokra-asunnon saamisen suhteen. Esimerkiksi kappaleella räppäävällä Roni Truella on omakohtainen kokemus sukunimen vaihtamisen vaikutuksista. 

 

”Mä seison omil jaloil ja oon ylpeesti minä
Ja all my romanes ollaa ylpeesti sitä
Vaik ne ei tiedä ees nimee ni ne tietää kaiken
Oon omas kotimaassa ku muukalainen
En oo suomalainen vaik oon kansalainen
Oon niille pelkkä numero ja huolen aihe.”

-Roni True 
 

Myös yksityiset palveluntuottajat kohtelevat romanihenkilöä liian usein ennakkoluulojen mukaisesti, osana ryhmää.
 

”Maailma muuttuu ja meki sen mukana
Mun veljet ja siskot ne pystyy samaistuu
Ettei meitä valtaväestöön voi verrata
Ku kauppaan pääsee yks kerrallaan.”

-Djangomayn

Unelma on kuunneltavissa digitaalisilla alustoilla keskiviikkona 19. tammikuuta klo 20:00. 

 

 

Making of Unelma

GG Caravan-bändin peruskokoonpanoon kuuluvat:

Toni Porthen (rummut), Abdissa "Mamba" Assefa (perkussiot), Jorma Rantalainen (basso), Marzi Nyman (kitara), Antti Untamala (viulu), Niko Kumpuvaara (haitari), Joonas Kasurinen (koskettimet), Samu Wuori (akustinen kitara), Miika Colliander (kitara), Tero Roininen (akustinen kitara).

 

Taksiyhtiö Menevä toimii julkaisijana tulevalle GG Caravanin Vol.2 levylle. Menevän ja GG Caravanin yhteistyön pohjana ovat yhteiset arvot: yhdenvertaisuus ja syrjinnän vastaisuus, lue lisää aiheesta: Menevä Records -sivulta. Tai vieraile Menevän syrjinnästä vapaa alue -kampanjasivulla: tervetuloakyytiin.fi

 

Menevä Records

 

  Menevä somessa: