Matkalla kohti vihreämpää

Menevälle on myönnetty ensimmäisenä taksiyrityksenä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland - eli STF-merkki* osoituksena vastuullisuudesta yritystoiminnassa. STF-ohjelma ja -merkki tuo matkailijoille todellisen mahdollisuuden valita kestäväksi todennettuja palveluja. 

Ponnistelemme yhdessä muiden matkailualan toimijoiden kanssa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Rohkaisemme myös muita matkailualan kuljetusyrityksiä mukaan vastuullisuuteen! STF-merkillä on erityistä merkitystä kansainvälisille matkustajille, mutta se toimii osoituksena vastuullisuudesta myös muillekin asiakkaille ja yhteistyötahoille.

Arjen teoilla ja aktiivisilla valinnoilla meillä on mahdollisuus vaikuttaa

Menevä on suomalainen taksiyritys, jolla on yli 1500 taksia palvelemassa asiakkaita päivittäin kaikkialla Suomessa. Suurin osa taksimatkan hiilijalanjäljestä tulee itse ajoneuvoista ja niiden käytöstä. Ohjaamalla autokalustoa tehokkaasti sekä siirtymällä vähäpäästöiseen että täyssähköiseen kalustoon voimme tehdä taksimatkoista ekologisesti kestävämpiä. Peräkkäisten kyytien tehokkaalla ketjuttamisella vähennämme myös merkittävästi turhaa ajoa. Olemme sitoutuneet kehittämään kaikkea toimintaamme kohti ekologisempia ratkaisuja - esimerkiksi jätteen määrän vähentämällä ja valitsemalla tuotteita, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. 

Edelläkävijänä kohti kestävämpää liikennettä

Me olemme ottaneet rohkean askeleen eteenpäin kestävämpään tulevaisuuteen investoimalla sähkötakseihin ja latausinfraan, näyttäen rohkeasti samalla suuntaa koko taksialalle. Panostamalla lataustekniikkaan ja itse palveluun viimeisen päälle, täyssähköinen taksikalusto on todennettu toimivaksi ammattiliikenteessä. Latausasemamme toimii suurella kokonaisteholla, jolloin taksit pysyvät liikkeellä eivätkä vain töpselin päässä. Täysähköisten taksiemme käyttövoimana toimii luonnollisesti vastuullisesti tuotettu sähkö.

Asiakkaamme ovat voineet jo pidempään valita täyssähköisen taksin Menevä-sovelluksesta ja lentomatkustajat voivat löytää vihreät taksit Menevän taksikaistalta useammalta lentokentältä Suomessa - Helsinki-Vantaan lisäksi muun muassa Oulussa, Rovaniemellä ja Kuopiossa. Sähkökalustolla on positiivinen vaikutus myös asiakkaiden matkustusmukavuuteen - hyvän asiakaspalvelun lisäksi tarjoamme hyvän mielen vastuullisen valinnan myötä.

Taksilla kohti hiilivapaata kansainvälistä matkailua

Menevä on ainoana Pohjoismaisena taksiyrityksenä allekirjoittanut Maailman matkailujärjestön "Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism" -ilmastojulistuksen, joka antaa oman viitekehyksen yrityksen kestävän kehityksen tavoitteen asetteluun. Kansainvälisen matkailun liikennepäästöjen vähentäminen on osaltaan myös taksien varassa. Allekirjoittamalla tämän kansainvälisesti tunnetun julistuksen vahvistamme, että olemme kaiken kaikkiaan ottaneet kestävän kehityksen sekä sosiokulttuurisen vastuullisuuden edistämisen osaksi toimintaamme.  

 

*Sustainable Travel Finland -merkki on Business Finland Oyn rekisteröimä tavaramerkki

Maailman matkailujärjestö https://www.unwto.org/

 

 

STF -merkki Menevä taksi

 

Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism logo

 

  Menevä somessa: