Menevä-takseissa maskikäsky

Menevä-takseissa kuljettajat käyttävät kasvomaskia jatkuvasti, noudattaen kasvomaskien käytöstä annettuja ohjeita. Mikäli asiakkaalla ei ole omaa maskia, tarjoamme maskin ilmaiseksi. 

Pidämme huolta taksien puhtaudesta ja pintojen desinfioinnista sekä käsihygieniasta. Useimmissa taksiautoissa löytyy myös käsidesiä asiakkaiden käyttöön. 

Koronasuojallinen pleksitaksi

Osassa Menevä-takseista on asennettuna ns. koronasuoja, joka tarkoittaa pleksi- tai muovikalvolla toteutettua suojaa kuljettajan ja matkustamon välillä. Koronasuoja ennaltaehkäisee pisaratartuntoja. Asiakas voi halutessaan pyytää tilauskeskusta osoittamaan tilaukselle koronasuojalla varustetun auton. 

Pleksitaksin voi tilata kätevästi myös Menevä-sovelluksella valitsemalla autotyyppi-valikosta pleksitaksin. 

Taksilla koronavirustestiin

Taksilla voi matkustaa koronavirustestiin. Pyydämme asiakkaita kertomaan asiasta tilausta tehdessä tilauskeskukselle, jolloin voimme huomioida lisäriskin ja osoittaa matkalle koronasuojatun taksin mikäli saatavana.  

Olemme lisänneet Menevä-sovellukseen valittavaksi autotyypin "koronasuoja-taksi". Valitse kyseinen autotyyppi, kun haluat matkustaa taksilla, jossa on lisäsuoja pisaratartuntojen torjumiseksi. 

Kela-taksilla koronavirustestiin

Voit olla oikeutettu kulkemaan koronavirustestaukseen Kela-taksilla. Kun epäilet koronavirustartuntaa ja olet varaamassa testausaikaa terveydenhuollon kautta, pyydä lupa Kela-taksin käyttöön, jolloin maksat matkasta vain omavastuun. 

Lue lisää: Koronavirustestaukseen Kela-taksilla