Taksiyhtiö Menevä on nyt myös levy-yhtiö.

Menevä Recordsin tavoitteena on luoda uudenlaista tekemisen kulttuuria musiikintekijöiden ja yritysmaailman välille. Levy-yhtiön ensimmäinen julkaisu on kantaaottavasta musiikistaan ja yhdenvertaisuussanomastaan tunnetun GG Caravanin kauan odotettu toinen täyspitkä levy.

Menevän ja GG Caravanin yhteistyö perustuu yhteisiin arvoihin, jotka ovat tuoneet mukaan myös laajan joukon suomalaisen musiikkikentän kirkkaimpia tähtiä kuten Paleface, Pyhimys, Kasmir, Tommy Lindgren, Brandon, SAARA (Sara Forsberg), Eicca Toppinen, Sami Yaffa, Remu Aaltonen, Anssi Kela, Jippu, Olli Soikkeli, Joonatan Rautio ja Dimitri Keiski.

Menevä Records

 

Uusi sinkku Unelma ulkona 19.1. 

Uuden vuoden kunniaksi, hieman uutta musiikkia levylautasille teille kaikille hyvät ystävät! GG Caravanin tulevalle Vol.2 -levylle on syntynyt rokkaava posseträkki, jossa yhdenvertaisuuden nimissä riimit räppää kova kattaus kotimaista räpkermaa. Feattaamassa Paleface, Juno, Mirella ja kotimaisen romaniräpin kovat: Djangomayn, Roni True, Merzi ja Bulle. Isku on kova, sanoma selvä. Mene ja kuuntele! 

Linkki Spotify kuunteluun

 

Gelem Gelem!

Julkaisimme romanien kansallispäivän kunniaksi GG Caravanin oman version romanien kansallislauluna tunnetusta "Gelem Gelem" -kappaleesta 2021.

Alla olevalla haastatteluvideolla muusikko Tero Roininen kertoo lisää Gelem Gelem -kappaleen merkityksestä ja GG Caravanin Vol.2 -levyn rinnalla julkaistavasta instrumentaalilevystä. Vol.2. levyn julkistamista lupailtiin jo viime vuonna, mutta koronan vuoksi julkistusta lykättiin odottamaan aikaa, jolloin on jälleen mahdollista esittää musiikkia livenä sekä antaa soiton soida ja karavaanin kulkea.

Romanien kansallispäivä johdatti keskustelun syvällisemmin myös syrjintään ja epätasa-arvoon. Teemat ovat vaikuttaneet vahvasti Teron omaan muusikonuraan sekä myös GG Caravanin tarinaan. Koko haastattelu on katsottavissa Menevän syrjinnän vastaisen kampanjan sivuilla: tervetuloakyytiin.fi

Valitse taksiksi CO2-vapaa täyssähköauto

GG Caravanin ensimmäinen single Viimenen puunoksa on pysäyttävä kannanotto ilmastonmuutoksesta. Menevä tekee konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi tuomalla sovellukseensa mahdollisuuden tilata CO2 vapaita sähkötaksiautoja - yhä useampi uusi taksiauto Menevän välityksessä on täyssähkö- tai hybridiauto. Menevä-sovelluksella voit nyt tilata täyssähkötaksin eri puolilla Suomea. Lataa sovellus ja tilaa sähkötaksi ensimmäisten joukossa!

 

Lataa App Storesta! Lataa Play Storesta!

 

GG Caravan

GG Caravan on rap- ja pop-artisteista, sekä eri alojen muusikoista koostuva yhtye, joka on tunnettu kantaaottavasta lähestymisestään musiikin tekemiseen.

Alun perin yhtye on lähtenyt liikkeelle vuonna 2012 romanien oikeuksia ja yhdenvertaisuutta edistävästä Sisäministeriön mediakampanjasta. Esikoisalbumi sai paljon julkisuutta ja GG Caravan nousi nopeasti koko kansan tietoisuuteen. Sinkkujulkaisussa On se hienoo kuuluu bändin tunnistettava tyyli, jossa rap ja perinteisestä mustalaismusiikista ammentava pohja yhdistyvät kuulijan tanssijalkaa vipattavalla tavalla.

 

 

 

 

 

 

GG Caravan

 

 

 

Bändin kokoonpano

Uudelle levylle on kokoontunut varsin näyttävä tähtikimara ykkösrivin muusikoita. Tällaisen porukan saaminen yhteen kertoo taustalla vaikuttavasta voimasta: tinkimättömästä intohimosta musiikin tekemiseen ja yhteisistä tärkeistä arvoista. Tällaisella porukalla musiikin tekeminen ja esiintyminen ovat ennen kaikkea rentoa hauskanpitoa – silloin soitto soi ja karavaani kulkee!

GG Caravan -bändin peruskokoonpanoon kuuluvat Toni Porthen (rummut), Abdissa "Mamba" Assefa (perkussiot), Jorma Rantalainen (basso), Marzi Nyman(kitara), Antti Untamala (viulu), Niko Kumpuvaara (haitari), Joonas Kasurinen (koskettimet), Samu Wuori (akustinen kitara), Miika Colliander (kitara) ja Tero Roininen (akustinen kitara).

Vierailevina tähtinä uudella Vol.2-levyllä ovat Paleface, Pyhimys, Kasmir, Tommy Lindgren, Brandon, SAARA (Sara Forsberg), Eicca Toppinen, Sami Yaffa, Remu Aaltonen, Anssi Kela, Jippu, Olli Soikkeli, Joonatan Rautio ja Dimitri Keiski.

Ensimmäinen sinkku Viimenen Puunoksa

Ensimmäisenä sinkkuna tulevalta levyltä on lohkaistu kappale Viimenen Puunoksa, jolla ovat feattaamassa Paleface ja Eicca Toppinen.

 

 

Syrjinnästä vapaa alue

 

Menevä

Lue lisää yhdenvertaisuuskampanjastamme:

Tervetuloakyytiin.fi

Yhteistyö

Menevän ja GG Caravanin yhteistyön perustana on yhteinen arvopohja. Menevä haluaa olla suunnannäyttäjänä, että myös yritykset voivat toimia tärkeiden asioiden puolesta. Syrjinnän vastaisuus ja yhdenvertaisuus ovat Menevällä tekoja, eivät sanoja.