Climate Taxi

Helsinki Design Weekin ohjelmaan kuuluva Climate Taxi on yhteistyöprojekti, jossa on mukana ilmastokriisin ratkaisemisen eteen intohimoisesti työskenteleviä asiantuntijoita, Menevä-taksit ja kuvataiteilija Gloria Lauterbach.

Tapahtuma järjestetään 7.9.2019 klo 12-16:00, jolloin Ilmastotaksit kulkevat Kaapelitehtaan ja Helsingin keskustan välillä. Kyytiin pääsee keskustassa Kiasman edessä sijaitsevalta kimppataksiasemalta ja Kaapelitehtaalla taksin kyytiin voi hypätä Tallberginkadulla sijaitsevalta väliaikaiselta taksitolpalta. Jokaisessa taksissa matkustaa projektiin osallistuva asiantuntija, jonka kanssa voi vapaasti keskustella aiheen tiimoilta. Projektissa on mukana asiantuntijoita vastuullisen muodin, liikkumisen, kaupunkiympäristön, kestävien elämäntapojen ja ravinnon alueilta. Taksien kyydissä matkustaviin asiantuntijoihin voi tutustua etukäteen tapahtuman omilla verkkosivuilla. 

Takseissa tapahtuvien kohtaamisten tarkoitus on nostaa tietoisuutta toiminnan tärkeydestä ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Projekti haluaa alleviivata jokaisen merkitystä tässä aikakautemme tärkeimmässä asiassa.

Ilmastotaksin matka on ilmainen. Matkan päätteeksi matkustaja voi halutessaan antaa vapaavalintaisen tipin. Nämä tuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan valitulle ilmastoprojektille.

"Ilmastonmuutos on iso osa meidän arkipäiväämme jo nyt. Taksialaa ei välttämättä nähdä aina ekologisena vaihtoehtona, mutta kannustan ihmisiä laajentamaan perspektiiviä sen suhteen. Taksipalvelu tukee julkista liikennettä erityisesti silloin, kun julkinen liikenne ei pysty vastaamaan asiakkaiden kysyntään. Tässä solmukohdassa meillä taksipalvelun tuottajilla on tärkeä rooli." Menevän toimitusjohtaja Tuomo Halminen.

Menevä järjestää tapahtuman kyydit vähäpäästöisillä hybridiautoilla.

Lisätietoa:

Helsinki Design Week -sivustolla: https://www.helsinkidesignweek.com/fi/events/climate-taxi/

Tapahtuman omat verkkosivut: https://climatetaxi.pb.online/experts

 

 

Climate Taxi taksitolppien sijainnit: 

Taksiaseman sijainti: mannerheiminaukio kiasman edessä

taksiasema kaapelitehdas: tallberginkadun puolella alikulkutunnelin kohdalla