Västnylands färdtjänst går till Menevä

Västnyland har konkurensutsatt färdtjänsten för handikappadtjänstlaget och socialtjänstlaget, och Menevä blev vald som tjänsteleverantör. Vi börjar tjänsten från 1.11.2021.

Konkurensansättningen gäller färdtjänsten i Lojo, Sjundeå, Ingå, Raseborg och grundskyddsföreningen Karviainen. Från tidigare var det en leverantör, och nu med att Menevä blir med som leverantör för färdtjänsten så ökar valfriheten i området och tillgängliheten ökar för färdtjänst åkare.

Service på finska och svenska

Vi producerar Västnylands färdtjänst genom vårt Verna-service som du kan läsa mera om här. Vi gör det möjligt för färdtjänstkunderna att invånarna inte behöver flytta närmare till servicerna när transporten blir ordnat till servicerna.

Västnylands färdtjänsten ska arrangeras tvåspråkigt, på finska och svenska. Vårt tjänst har tvåspråkiga schaufförer och företagare, och beställningsnumret är också för både språk. Våra taxin erbjuder normala och tillgänglighetsanpassade taxifärder varje dag på året.

 

Beställningsnumret för Västnylands färdtjänst från 1.11.2021:

0800 96145 (på svenska)

0800 96135 (på finska)

 

Beställningen för normala eller tillgänglighetsanpassande taxifärden också från Verna-appen eller med email verna@meneva.fi. Tillgången till Verna-websidan här. Beställningen är alltid avgiftsfritt.

  Menevä in social media: