Menevä heittokyyti

Taksilla kätevästi erämaille!

 

 

Menevän Heittokyydillä vaivattomasti seikkailuun

Taksimme suhaavat pitkin ja poikin kaunista kotimaatamme 24/7. Kaikilla alueilla ei ole vilkkaasti toimivaa julkisen liikenteen verkostoa, jonka avulla esimerkiksi retkeilijöiden olisi helppo siirtyä paikasta A paikkaan B. Me voimme siinä tilanteessa mielellämme jeesata ja viedä suoraan eräreittien äärelle, josta voit lähteä vaeltamaan, pyöräilemään, hiihtämään tai vaikka laskemaan. Tarjoamme joustavuutta ja helppoutta omatoimiseen retkeilyyn joka ei ole riippuvainen omasta autosta, kavereiden autoista, julkisista liikennevälineistä tai aikatauluista. Kesäkaudella voimme tarjota esimerkiksi pyöräreissulle kyydin vaellusreitin alkupisteeseen tai retken päätepisteestä takaisin. Talvikaudella viemme esimerkiksi skinnaamaan, jota varten olemme jopa tsekanneet valmiit spotit joihin voit tutustua alla. Älä anna autohommien estää retkelle lähtemistä! Laita taksikyyti mietintämyssyyn seuraavaa  seikkailua suunniteltaessa!


Kesävaellukselle taksilla esimerkiksi: 


Hetta - Pallas kesäreitti
Levi - Ylläs vaellus
 

 

Skinnaamaan Levin ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa

Nyt on tehty vapaalaskupaikoille pääsy helpoksi. Jos kaipaat hissirinteiden ulkopuolelle ja luonnon rauhaan, meillä on ehdottaa hyviä laskupaikkoja Levin ja Ylläksen lähialueilta. Kumparelaskun olympiamitalisti, ja itsekin aktiivinen vapaalaskija, Sami Mustonen on valikoinut sinulle parhaat spotit, joihin pääset kätevästi kavereiden ja laskukamojen kanssa Menevällä. Mikä parasta tässä taksihommassa, voit laskea eri paikkaan kuin mistä lähdit, eikä tarvita kavereita tai perhettä passiin kuljetushommissa!
 

Tsekkaa spotit, ja tilaa kyyti! Ei paljon helpommaksi muutu.

Taksikyyti sopii myös muun muassa murtsikkahiihtohommiin, jossa reitin alku voi olla kymmenien kilometrien päässä kuin reitin loppu! Voit valita latureittejä huomattavasti vapaammin, kun ei olekaan pakko jaksaa hiihtää takaisin hotellille tai mökille.

 
 

Klikkaa käyttääksesi karttaa

 

Kuvaukset laskupaikoista

Ylläs spotit

1. Kesänki

Kesänki on suosittu Ylläksen vapaalaskukohde. Pirunkurun eteläpuolen metsä on suhteellisen turvallista ja hyvää laskupaikkaa. Parkkipaikalta lähtee valmis ura Kesängin Keidas Cafe:ta kohti. Skinnausreittiylös Kesängille, joko Kesängin keitaalta, tai aikaisemmin Kesänkijärven pohjoisrannan kävelyuralta. Muutama eri reittivalinta löytyy täältä 

2. Luosukuru

Luosukurun voi laskea nousemalla joko hissillä Ylläksen huipulle tai skinnaamalla Maisematien parkkipaikalta ylös. Takaisin voi tulla joko samaan paikkaan parkkipaikalle tai laskea alas maisematielle. Katso reitti täältä 

3. Äkäskero

Äkäskero voi olla hyvä spotti sumuisena tai myrskyisenä päivänä. Äkäskero tarjoilee hienoa metsälaskua. Puut antavat kontrastia ja tuulensuojaa. Katso reitti täältä

4. Kuertunturi

Kuertunturin valloituksen voi aloittaa useasta paikkaa. Lyhimmän skinnausreitin lähtöpaikka on Kuerkievarin (Kievarintie 5) kohdalta seuraamalla lumikenkäilyreittiä. Vaihtoehtoinen lähtöpaikka on Welhonkodan parkkipaikka (Ylläksentie 241), josta lumikenkäilyreittiä mukaillen ylös huipulle.

Kuertunturin pohjoispuolella on jyrkimmät laskuspotit, muualla hieman loivempaa. Katso reitit täältä

 

Levi/Pallas spotit

1. Lommoltunturi

sijaitsee noin viidenkymmenen kilometrin päässä Leviltä ja kymmenen kilometrin päässä Pallakselta. Lommoltunturia voi lähestyä kahdesta suunnasta. Raattaman tien parkkipaikalta (68° 00.3791', 24° 07.8823') tai Pallaslompolon parkkipaikalta (68.001808, 24.194653). Lommoltunturin itäpuolen rinne on jyrkkäpiirteistä ja myös lumivyöryherkempi, kuin länsirinne. Katso reitit täältä

2. Keimiötunturi

Pallas-Ounastuntureiden eteläisin tunturi. Jerisjärven pohjoisrannalla kohoavan Keimiötunturin huippu nousee 614 metrin korkeuteen merenpinnasta ja 350 metriä Jerisjärven yläpuolelle. Tunturia pidetään yhtenä seudun parhaista näköalapaikoista ja on suhteellisen helposti saavutettava vapaalaskuspotti. Itäpuolen rinteet ovat jyrkempiä, kuin länsipuolella.

Kaksi lähestymispaikkaa Keimiötunturin Majan läheisyydestä (67.93831553065453, 24.087909681471082) tai Koivarovan P-paikalta (67.923516197707, 24.150398412750437). Itäpuolen rinteet ovat jyrkempiä, kuin länsipuolella. Keimiötunturille on matkaa Leviltä noin 40 kilometriä ja Pallakselta vajaa 20 kilometriä. Katso reitit täältä

3. Kätkätunturi

Levin keskustan läheisyydessä sijaitseva Kätkätunturi on tutustumisen arvoinen. Tunturin päälle nousee lumikenkäily/fatbike-reitti, jota voi käyttää hyödyksi skinnatessa. Lähestyminen kannattaa aloittaa Immeltieltä ja siitä reittiä pitkin ylös. Laskulinjoja kannattaa tutkailla skinnatessa ylös. Länsipuolen laskupaikat ovat vähemmän koluttuja, joten sinne kannattaa myös laskea sopivan linjan löytyessä.

Kätkän reitti Isolaen huipulle

 

 

Kaikki kohteet ovat ammattilaisten valitsemia, turvallisuus huomioiden!

Huolehdithan omasta laskuturvallisuudesta tarkistamalla keliolosuhteet, tutustumalla kohteeseen huolella ennakkoon ja varustautumalla asianmukaisesti.  Varmista, että olet varautunut siihenkin skenaarioon, että kaikki lähtee menemään päin honkia. Jos olet kokematon, epäröit tai tarvitset paikallista lisäneuvoa, löydät hyvät kontaktit hiihtokeskusten kautta, joiden avulla varmasti löydät vastauksia kysymyksiin ja apua ennakkoon. 

Me kuljetetaan sinut ja kaverisi pisteestä A, pisteeseen B, teemme sen hyvin, turvallisesti ja joustavasti aikataulunne mukaan. Emme lupaa toimia eräoppaana tai tulla pelastamaan teitä tunturista. Sitä varten on eri ammattilaiset. 

 

Tässä muutama käytännöllinen linkki

Ilmatieteenlaitoksen lumivyöryvaaraennuste 

Ylläksellä laaditaan viikoittain paikallinen lumivyöryennuste. Ennusteen tekee ryhmä paikallisia lumitutkimuksen ammattilaisia, joka seuraa lumipeitteen kehittymistä päivittäin: 

Ylläs lumivyöryennuste 

Aiheesta lisää:

Lumivyöryoppia vapaalaskijoille 

Vapaalaskuun tutustumista varten löytyy jeesiä hiihtokeskuksista, myös varustevuokrausta!: Levi ja Ylläs  

 

Lataa Menevä-sovellus.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

Kokeile heittokyytiä ja ota tästä talteen 5€ etukoodi.

ALE5

Voit käyttää edun sovelluksella maksetussa matkassa.

Tilaa heittokyyti ja pääset helposti seikkailuun

Helpoiten tilaat heittokyydin Menevän sovelluksella, jonka voit ladata App Storesta tai Play Storesta. Sovelluksella voit maksaa kyydit myös kätevästi Apple Paylla tai Google Paylla. Halutessasi voit tilata kyydin myös suoraan tältä sivulta oheisella tilauslomakkeella. 

Tutustu spotteihin ja niiden kuvauksiin. Kun olet valintasi tehnyt:

  • Tilaa kyyti sovelluksella tai lomakkeella.
  • Suosittelemme ennakkovarausta.
  • Lisää viestikenttään lähtijöiden määrä.
  • Ennakkovarauksissa tai pyörän/ suksien kuljetukselle ei ole lisämaksua.


Pyöräkuljetusta varten tai, jos kyseessä on isompi ryhmä (+6 hlö) tai ryhmän liikkumiseen liittyy erikoistoiveita yms, voit ottaa yhteyttä etukäteen sähköpostitse tilaus@meneva.fi
 

Alla lista, josta löydät lähtöpaikkojen osoitteet, jotka voit syöttää sovellukseen

Ylläs

1. Kesänki

Lähtöpaikka (67° 36.2193', 24° 13.1690')
Osoite: Kesänkijärvi parkkipaikka

2. Luosukuru

Lähtöpaikka (67° 33.3625', 24° 11.9616')
Osoite: Maisematien parkkipaikka

Lähtöpaikka (67° 33.8069', 24° 10.7063')
Osoite: Maisematie Parking & Viewpoint

3. Äkäskero

Lähtöpaikka (67° 45.3271', 24° 12.1293') Osoite: Äkäskerontie 468, 99360 Muonio

4. Kuertunturi

Lähtöpaikka on Kuerkievarin kohdalta,
Osoite: Kievarintie 5 

Tai vaihtoehtoinen lähtöpaikka on Welhonkodan parkkipaikka
Osoite: Ylläksentie 241

 

Levi/Pallas spotit

1. Lommoltunturi

Lähtöpaikka Raattaman tien parkkipaikka (68° 00.3791', 24° 07.8823')
Osoite: Pallaksentie 1641

tai Pallaslompolon parkkipaikalta (68.001808, 24.194653)
Osoite: Majavaojantie

2. Keimiötunturi

Lähtöpaikka Keimiötunturin Majan läheisyydestä (67.93831553065453, 24.087909681471082)
Osoite: Jerisjärventie 320

tai Koivarovan P-paikalta (67.923516197707, 24.150398412750437)
Osoite: Jerisjärventie 640

3. Kätkätunturi

Jättö -ja noutopaikka Immeltie 16, Arctic Starin kohdalta, jonka vieressä kulkee talvikävelyreitti.

 

Tilauslomakkeen käyttöohjeet

 

Syötä vähintään kellonaika, nouto-osoite ja halutessasi myös määränpää. Syötä halutusta osoitteesta vähintään neljä kirjainta – valitse oikea vaihtoehto. Oikealle, kartan alakulmaan ilmestyy matkan hinta jos olet syöttänyt matkalle myös määränpään. Puhelinnumero on pakollinen tieto siitä syystä, että saat sitä kautta tiedon auton saapumisesta nouto-osoitteeseesi. Voit myös syöttää sähköpostiosoitteesi jolloin saat varausvahvistuksen myös sähköpostiin. Sähköpostissa olevan linkin kautta voit myös peruuttaa varauksen tarvittaessa.

Klikkaa "Tilaa taksi" ja järjestelmä antaa varaustunnuksen, klikkaa OK.

Jos syötät tilaukselle määränpään saat valmiin kiinteän hinnan, mutta jos syötät vain nouto-osoitteen, kyytisi ajetaan mittarihinnoilla

Lataa sovellus tai soita 0800 02120

Menevä palvelee Hangosta Nuorgamiin! Lataa sovellus ja taksi on aina klikkauksen päässä. Voit tilata taksin heti- tai ennakkovarauksena ilman lisäkuluja ja saat matkalle aina kiinteän hinnan etukäteen. Kyydin voit maksaa kätevästi sovelluksen kautta. Olemme Suomen suurin kotimainen taksialan perheyritys joka palvelee valtakunnallisesti kaikkia taksiasiakkaita. Palvelun tuottavat aina paikalliset taksiyritykset. Menevä-taksit ovat syrjinnästä vapaa alue. 

Menevä-taksin tilaat myös soittamalla maksuttomaan tilausnumeroon: 0800 02120