Menevä-taksit tilattavissa Whim-sovelluksella

Whim on Suomessa kehitetty digitaalinen liikkumisen palvelu, joka mahdollistaa asiakkaalle eri liikkumismuotojen käytön joko erikseen tai yhdistettynä; joukkoliikenne, kaupunkipyörät, yhteiskäyttöautot ja taksit yksinkertaisesta yhdestä sovelluksesta. Whimin kautta on tehty jo yli 4 miljoonaa matkaa. 
 

Menevä-taksit palvelevat Turun ja pääkaupunkiseudun Whim-asiakkaita.

Asiakkaat voivat Whim-sovelluksella valita haluamansa taksin ja tarkistaa matkan hinnan etukäteen. 

Yhteistyön myötä Whim-sovellusta mainostavat Menevä-taksit ilmestyvät katukuvaan Uudellamaalla. 

"Meille on tärkeää yhteistyökumppanien avulla mahdollistaa lisää töitä takseillemme, erityisesti tämä korostuu nyt korona-aikana". Kertoo Menevän markkinointi- ja myyntijohtaja Arto Peisa. 

Me näemme taksiliikenteen osaksi julkista liikennettä, jonka tehtävänä on mahdollistaa monipuoliset liikkumisen palvelut kaikille. Tutkimusten mukaan taksia käytetään suomessa keskimäärin 1-2 kertaa vuodessa, joka ei ole kovin paljon. Uskomme, että tulevaisuudessa taksipalvelu tullaan näkemään kilpailukykyisenä vaihtoehtona verrattuna esimerkiksi yksityisautoiluun, erityisesti silloin kuin muu julkinen liikenne ei ole saatavana tai sovellu tarpeeseen. 
Koemme, että muun muassa tämän yhteistyön myötä voimme arkipäiväistää taksinkäyttöä, jolloin yhä useampi jatkossa valitsee taksin ja käyttää taksipalvelua monipuolisemmin muiden julkisen liikenteen palveluiden lisänä. Muutaman prosentin lisäys taksien kokonaiskäytössä tekee ison vaikutuksen taksialaan valtakunnallisesti, Peisa arvioi.