Menevä on ajanut Lapin Kelakyytejä joulukuun puolesta välistä saakka.

Ylen Menevää käsittelevässä jutussa mainittiin Lapin Kela-kyytiemme käynnistyneen sujuvasti ja ilman suurempia ongelmia. Jutussa haastateltiin toimitusjohtajaamme sekä kuultiin Lapin autoilijoiden tuntoja. 

Jutussa kerrottiin myös asiakkaille tulevan pikkuhiljaa tutuksi, että saapuvaa Kela-taksia voi seurata linkin kautta älypuhelimella. Autoilijat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että luvatut meno-paluukyydit ovat toteutuneet hyvin ja niin sanottua tyhjien kilometrien ajoa on voitu vähentää. Tämä on paitsi säästänyt luontoa, myös jättänyt autoilijoille katetta Kela-kyydeistä.

Ylen tarkka toimittaja ei unohtanut jutussaan mainita myöskään saamenkielistä ryhmää. Saamen kielilain nojalla Kela-taksipalvelu tuotetaan saamelaisväestölle heidän omalla kielellään. 

Menevä panostaa saamelaisväestön taksipalveluihin myös lisäämällä Menevä-sovellukseen saamenkielisen version - mahdollisesti ensimmäisenä maailmassa, jolloin Menevä-taksin voi tilata mobiilisti myös saamenkielellä. Kieliversio tulee käytettäväksi seuraavan sovelluspäivityksen yhteydessä helmikuun aikana. Kerromme tästä pian lisää!

Lue Ylen artikkeli kokonaisuudessaan tästä