Lapin Kela-kuljetukset starttaa tiistaina 15.12.

Lapin alueen Kela-taksikyydit starttaavat tiistaina heti puolen yön jälkeen. Ennakkovalmisteluja on tehty tiiviisti viime viikot yhdessä autoilijoiden kanssa, jotta kuljetukset saadaan sujuvasti käyntiin. 

– Kun aloitimme uuden kilpailutuksen myötä uutena palveluntuottajana Uudellamaalla, pientä varovaisuutta oli jo valmiiksi ilmassa. Ensimmäisten parin viikon harjoittelun jälkeen kuljetukset alkoivat sujua, joten luottavaisin mielin aloitetaan Lapissakin, kertoo Menevän Tuomo Halminen. Hoidamme Kela-kuljetuksia Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä, joten rutiinia ja osaamista löytyy niin kyytien järjestelyssä kuin tilausten vastaanottamisessa.  

Uudella toiminta-alueella on alussa odotettavissa pientä hienosäätöä, toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä ja pahoittelemme jo etukäteen mahdollista haittaa jota voi yksittäisissä kyydeissä ilmetä. Esimerkiksi pitkien ajomatkojen aikatauluttamisessa voi alkuun olla harjoittelemista. Uskomme, että yhteistyöllä saadaan kaikki kyydit hoidettua hyvin. Palvelun kehittämiseksi otamme palautetta vastaan mielellämme. Palautteet voi jättää joko soittamalla tilauskeskukseen tai Kela-taksi-sivun lomakkeella

Vastaamme kaikkiin palautteisiin ripeästi. Palautteet välitetään myös Kelalle tiedoksi. 

Koronan vaikutukset taksikyyteihin

Koronavirusepidemian vuoksi Menevän takseissa kiinnitetään erityistä huomiota hyvään hygieniaan ja autojen puhdistamiseen kyytien välillä. Kaikki kuljettajat käyttävät kasvomaskeja matkan ajan. Vältämme turhia kontakteja. Useissa autoissa on myös asennettuna ns. koronasuoja eli pisaratartuntoja estävä pleksi- tai muovisuoja. Taksilla on turvallista matkustaa. 

Koronan vuoksi Kela-takseissa ei yhdistellä kyytejä tällä hetkellä eli kyytiin ei tule muita asiakkaita.

Vakiotaksit 

Lapin alueelle on sovittu vakiotaksiautoilijoita joiden kanssa vakiotaksikyydeistä voi sopia. Jos olet oikeutettu käyttämään vakiotaksia ja sinulla ei vielä ole sovittuna vakiotaksia 15.12. jälkeiselle ajalle voit soittaa tilausvälityskeskukseen: 0800 302 240 ja tiedustella vakiotaksia. 
Oman alueesi vakiotaksit löytyvät myös Menevän vakiotaksi-sivulta, ja voit ottaa suoraan yhteyttä autoilijaan ja sopia vakiotaksin itsellesi. 

Lisätietoa vakiotaksioikeudesta Kelan sivuilta.