Päivää, että pätkähtää

Romanien kansallispäivänä 8.4. julkaistavalla musiikkivideolla esiintyvät maan kovimmat kaaleräppärit: Djangomayn, Merzi, Bulle, Roni True ja Mirella, mukana myös kovat nimet Juno ja Paleface

Kotimaamme vähemmistökansa, romanit, ovat asuneet täällä jo viidensadan vuoden ajan. Unelma-kappaleen sanomassa otetaan kantaa romanien asemaan yhteiskunnassamme. Yhä tänä päivänä romanit kokevat syrjintää ja ennakkoluuloja vaikka ovat yhtä suomalaisia kuin suomalaiset itse. 

Kappaleessa laulavat yhdessä ihmiset, jotka kokevat syrjintää ja ennakkoluuloja joka päivä. Romaneja ei edelleenkään kohdata yhteiskunnassamme yksilöinä. Tämä johtaa helposti heikkoon asemaan työn ja koulutuksen suhteen”, Paleface sanoo.

”Maailma muuttuu ja meki sen mukana
Mun veljet ja siskot ne pystyy samaistuu
Ettei meitä valtaväestöön voi verrata
Ku kauppaan pääsee yks kerrallaan.”

- Djangomayn 
 

GG Caravan yhtyeenä on aina ajanut yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden asiaa erityisesti romanivähemmistön näkökulmasta. Musiikin voimalla viestiä on viety jo reilut kymmenen vuotta ja nyt uuden levyn myötä Menevä ja GG Caravan löivät hynttyyt yhteen, niin sanotusti, yhteisen arvopohjan ansiosta. 

Menevä taksiyhtiö on ottanut kantaa yhdenvertaisuuden puolesta, rasismia ja ennakkoluuloja vastaan, jotta meillä kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet elää, olla ja menestyä. Syrjintää esiintyy myös taksialalla, ja siksi me olemme halunneet tuoda esiin oman näkökulmamme asiaan. Olemme sitoutuneet olemaan syrjinnästä vapaa alue, niin toimisto, kuin Menevä-taksit.
 

Käy kuuntelemassa GG Caravan Vol.2 -levy suoratoistopalveluissa!

Lue lisää Menevän syrjinnästä vapaa alue -kampanjasta sivuiltamme: tervetuloakyytiin.fi 

Sivuilta löydät myös haastatteluvideon, jossa Tero Roininen, GG Caravanin sielu ja sydän, kertoo omista kokemuksistaan romanina suomalaisessa yhteiskunnassa. 

 

 

Making of Unelma polaroid kuvasarja räppäreistä

 

  Menevä somessa: