Tiedote 30.7.

Menevä tarjoaa Rovaniemellä 100 matkaa koulunsa aloittaville.

MENEVÄ-taksit vievät Rovaniemen alueella 100 lasta kouluun syksyn ensimmäisen kouluviikon aikana – tai niin kauan, kuin kaikki kyydit on käytetty. Tavoitteena turvallinen koulumatka.

Koulut alkavat Rovaniemellä yleisesti keskiviikkona 7.8. ja ilmaisen kuljetuksen saadakseen huoltajan tarvitsee vain tilata taksi ennakkoon Menevä-sovelluksella ja kirjoittaa koodiksi ”RKOULU”, jonka jälkeen taksi saapuu ja vie matkustajan koulun ovelle. Katso tarkemmat ohjeet "RKOULU" koodin käyttöön tästä. Kyydin maksimihinta on 35 €, jonka mahdollisesti ylittävä osuus veloitetaan tilaajan sovellukseen lisäämältä maksukortilta. Lapsi voi matkustaa yksin tai saattajan kanssa.

Kätevää ja luotettavaa!

Meille tärkeintä on tarjota turvallinen matka kaikille. Usein ensimmäiset koulupäivät aiheuttavat kotona huolta, sillä reitti ei välttämättä ole pienelle koululaiselle vielä täysin tuttu. Erityisesti tavoitteenamme on helpottaa niiden vanhempien aamua, jotka eivät syystä tai toisesta pystyisi itse saattamaan lasta matkaan ensimmäisinä kouluaamuina.” –Toimitusjohtaja Tuomo Halminen

Kampanja on samalla hyvä muistutus siitä, että suomalaiset taksipalvelut ovat maailman mittakaavassa poikkeuksellisia: meillä koulukyydit taksilla ovat arkeen kuuluva normaali ilmiö, sillä taksinkuljettajat ovat turvallisia ammattilaisia, joiden kyytiin oma lapsi on helppo luottaa. Koulujen alkaminen tuo kuitenkin myös taksinkuljettajien arkeen erityistä huomioitavaa. Lasten omalle liikkumiselle ominaisia piirteitä ovat mahdollinen tarkkaavaisuuden herpaantuminen ja impulsiivisuus. Kyytejä koulun porteille ajaessa hoksottimien onkin oltava hereillä.

Myös meillä ammatikseen autoilevien pitää olla erityisen hereillä koulujen alkamisen yhteydessä. Alakouluikäinen lapsi havainnoi liikennettä vielä puutteellisesti ja voi jäädä katveeseen. Esimerkiksi autojen nopeuden ja etäisyyden arviointi on vielä vaikeaa 7–8-vuotiaille. Kouluteiden turvallisuus on meidän aikuisten vastuulla.” –Toimitusjohtaja Tuomo Halminen