Menevä Murkina -palvelu vastaa kasvavaan kysyntään

Koronakriisi on synnyttänyt kipeän tarpeen uusille työmahdollisuuksille. Monella eri toimialalla kohdataan nyt haasteita tulojen vähentyessä ja samaan aikaan toisaalla taistellaan resurssivajauksessa, kun kysyntä on kasvanut nopeasti. Yhteistyössä usean alan yritysten kesken on syntynyt lyhyessä ajassa uusi ruokakuljetuspalvelu, jolla helpotetaan monen eristykseen joutuneen kansalaisen selviytymistä. 

Menevä, kevytyrittäjäpalvelu Ukko.fi, digitoimisto Tulos Helsinki sekä kauppiaat K-Citymarket Klaukkala, K-Market Perkkaa ja Reimarla kehittivät yhdessä Menevä Murkina -ruokakuljetuspalvelun, joka tarjoaa töitä asiakaskadosta kärsiville kevytyrittäjille sekä ajomäärien romahdettua heikkoon tilanteeseen joutuneille taksinkuljettajille. Kauppiaat tarjoavat tuotteet, kevytyrittäjät keräilyn ja taksit kuljettavat tilauksen perille. 

Palvelu aloitetaan maanantaina 23.3. K-Citymarket Klaukkalassa ja laajennetaan nopeasti muihin ruokakauppoihin sekä ravintolaruokien kotiinkuljetukseen. 

Tällä hetkellä, ruokamyynnin ja kotiinkuljetuspalvelujen kysynnän kasvaessa, yksittäiset kauppiaat eivät pysty helposti tarjoamaan tilaus- ja keräilytoimintoja. Auttavan kätensä on ojentanut Ukko.fi, joka haluaa auttaa kevytyrittäjiä ja tukea palvelua, joka luo työllistymismahdollisuuksia erityisesti kriisistä eniten kärsiville toimialoille. Ukko.fi etsii alueittain sopivia kevytyrittäjiä, joilla on hygieniapassi ja kokemusta asiakaspalveluympäristöstä, esimerkiksi ravintola-alalta. Tässä työprojektissa heidän tehtävä on keräillä myymälöissä asiakkaiden tilaamat ostokset Menevän kuljettajien noudettavaksi. 

Menevä vastaa ruokakuljetuksista ja niiden vaatiman maksuliikenteen sekä palvelukanavan tuottamisesta ja pyörittämisestä. Palveluun osallistuvat kauppiaat tarjoavat tiloistaan paikan noutopisteelle sekä selvittävät omalta osaltaan maksuliikenteen vaatimukset ja niiden ratkaisumallit myymäläkohtaisesti. 

Ruokaa voi tilata myös ilman nettiä

Ostosten tilaus tapahtuu Menevä palvelukanavan kautta. Ikäihmisiä miellyttänee se, että tilaukset voi tehdä jopa puhelimitse, jolloin nettiyhteyttä ei tarvita. Maksu suoritetaan kortti- tai käteismaksuna tilaajan kotiovella, tai tarvittaessa laskulla, jos asiakas on esimerkiksi karanteenissa. 

Palvelua voidaan laajentaa nopeasti

Menevä Murkina palvelukonsepti on avattavissa vuorokaudessa myymälätyypistä riippumatta lähes koko maassa. Uusia kauppoja voi ehdottaa palvelun piiriin ottamalla yhteyttä Menevään. 

Lisätietoa palvelusta sekä tilaustavat löytyvät menevamurkina.fi -sivuilta!

Yhteystiedot:

Arto Peisa
p. 050 300 8987
arto@meneva.fi